Kantarellrösti

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Så enkelt och så gott, kan ätas som den är om man önskar vegetariskt eller med en god köttbit om man vill det.

Ingredienser

  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 300 g kantareller, rensade
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 5 potatisar
  • 1 tsk olja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och riv potatisarna grovt. Krama sedan ur så mycket vätska som möjligt ur den. Blanda potatisen med ägget och smaka av med salt och peppar.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i potatissmeten och platta ut till en jämntjock kaka. Stek röstin krispigt gyllenbrun på båda sidorna. Lägg sedan försiktigt över den på en plåt och låt den bli färdig i ugnen, 200 grader ca 10 minuter.
    3. Fräs under tiden kantarellerna tillsammans med schalottenlöken. Slå över grädden och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg svampstuvningen ovanpå röstin och strö över lite finhackad persilja.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben