Kapusta

Serverar: 4 portioner

Denna goda soppa har sina rötter i Ryssland.

Ingredienser

  • 400 g fläskkarré
  • 1 litet vitkålshuvud
  • 4 potatisar
  • 1 stor morot
  • 1 msk ketchup
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 l vatten
  • 2 lagerblad
  • 2 kryddnejlikor
  • Instruktioner

    1. Skär fläskkarreén i bitar. Strimla vitkål, skär potatis och morot i bitar.
    2. Koka upp köttet i saltat vatten, skumma och lägg i kryddorna och koka i 30 minuter. Tillsätt potatis, morot och vitkål. Låt koka tills grönsakerna är mjuka.
    3. Tillsätt ketchup och servera soppan med en klick smetana och grovt bröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben