Karamell- och chokladgodingar

Serverar: 24 portioner

I receptet står det att kakorna håller sig en vecka i kylskåpet, jag säger bara, ni gör det bra om dom är kvar i två timmar. Tyvärr ingen bild, men föreställ er när ni läser receptet. Ska försöka få in en bild så fort jag bara kan.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 1/4 dl
  • 3/4 dl socker
  • 175 g rumsvarmt smör eller margarin
  • Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 burkar á 397g kondenserad mjölk, sötad
  • Toppning
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g ljus choklad
  • 75 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Gör mördegen; mixa samman ingredienserna till en smidig deg i matberedaren eller direkt på bakbordet. Kavla eller tryck ut degen på en plåt (med bakplåtspapper) ca 23x33 cm. Nagga botten med en gaffel. Grädda gyllene mitt i ugnen i 10-15 minuter. Låt kakan kallna.
    2. Fyllning; lägg smöret och den kondenserade mjölken i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda under KONSTANT omrörning 8-10 minuter tills blandningen tjocknat och fått en ljus karamellfärg. Bred fyllningen över kakan och ställ den att kallna.
    3. Topping; lägg varje chokladsort för sig i skålar och smält över vattenbad eller i mikron. Skeda ränder av mörk och ljus choklad över karamellfyllningen. Lägg till skedar med vit choklad och gör mönster med en gaffel för att få marmorerad effekt. Låt chokladen kallna och bli hård, skär i rektangulära bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben