Karamellchokladbars

Serverar: 18 portioner

Ljuvligt goda Rawfood rutor med karamellsås och mycket chokladsmak.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl macadamianötter
  • 3 dl dadlar, färska och urkärnade
  • 3/4 dl mandelsmör
  • ½ dl lönnsirap
  • 1 ½ dl kokos
  • 1 krm Himalayasalt
  • Karamellsås
  • 3 dl dadlar, färska och urkärnade
  • ½ citron, saft och skal
  • 1 ½ tsk äkta vaniljpulver
  • ½ krm Himalayasalt
  • Vatten
  • Chokladlager
  • ½ dl kakaosmör
  • 3/4 dl kokosolja
  • ½ dl mandelsmör
  • ½ dl kakao
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • ½ krm Himalayasalt
  • Instruktioner

    1. Botten:
    2. Använd en matberedare. Kör nötter och dadlar till en massa. Tillsätt resten av ingredienserna och kör ett litet tag tills det har blandat sig. Lägg ett bakplåtspapper på ett fat, ca 20x30 cm, och tryck ut massan ca 1 cm tjock.
    3. Karamellsås:
    4. Kör dadlar i en matberedare tillsammans med citronsaft och skal, vaniljpulver och salt. Tillsätt vatten tills du får en krämig konsistens. Bred ut karamellsåsen på nötbotten och ställ den i frysen i ca 30 minuter.
    5. Chokladlager:
    6. Smält kakaosmör och kokosolja över vattenbad. Blanda ner resten av ingredienserna. Låt det svalna. Häll chokladkrämen på karamellsåsen och ställ in kakan i frysen i minst 30 minuter. Skär den i bitar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben