Karamellrutor

Serverar: 16 portioner

Godis.

Ingredienser

  • 1 dl mjukt margarin
  • 1 dl råsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • Fyllning
  • 2 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 2 dl kondenserad mjölk
  • Glasyr
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 25 g vit blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Rör margarin och råsocker i en skål tills det är ljust och luftigt. Rör ner mjöl och havregryn. Arbeta ihop med fingertopparna till en smuldeg. Använd en kakform, 20 x 20 cm och häll i blandningen. Tryck till degen med fingrarna.
    2. Grädda i 180 grader i 25 minuter eller tills degen stelnat och fått färg. Låt svalna i formen.
    3. Häll i ingredienserna till fyllningen i en kastrull och värm på låg värme under omrörning, tills sockret smält och allt är väl blandat.
    4. Låt koka upp på mycket svag värme och småkoka i 3 - 4 minuter under konstant omrörning tills smeten tjocknat.
    5. Häll karamellfyllningen i kakformen och bred ut med en slickepott. Låt stelna.
    6. Smält den mörka chokladen och bred ut över fyllningen. Smält den vita och spritsa ut den vita chokladen över den mörka iett mönster. Använd spetsen på en tandpetare att rita med. Låt stelna och skär i rutor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben