Karamellyoghurt

Serverar: 4 portioner

Man kan variera såsen genom att tillsätta lite vaniljsocker eller ingefära. Mums

Ingredienser

  • 6 dl gräddfil
  • 2 dl yoghurt naturell
  • Sås
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • ½ dl sirap
  • 25 g smör
  • Instruktioner

    1. Rör samman gräddfil och yoghurt.
    2. Låt massan rinna av genom ett kaffefilter ca 4 timmar.
    3. Koka ihop grädde, socker, sirap och smör till såsen. Låt den svala.
    4. Ta undan ca 1 msk av såsen. Rör ner resten i den avrunna yoghurten. Blanda väl.
    5. Fördela såsen i portionsskålar, typ suffléformar. Ställ sedan att kallna i kyllskåp, 2-3 timmar.
    6. Fördela den sparade såsen som en dekorativ klick i varje form. Servera

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben