Kardemummaäppelsmulpaj

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Hade ingen kanel hemma, tog kardemumma i stället och oj vad gott det blev en riktig höjdare.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 3 äpplen, gärna svenska
  • 1 msk kardemumma
  • 2 msk socker
  • 2 digestivekex
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.75 dl flytande smör eller rapsolja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form, skala och kärna ur äpplena och skär i klyftor. Lägg klyftorna i formen och strö över socker och kardemumma. Mortla Digestivekexen till smulor och blanda med vetemjölet, rör sist i smör/rapsoljan och blanda till smet. Klicka ut smeten över äppelklyftorna. Grädda i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben