Kardemummabrylé

Serverar: 6 portioner

Klassisk brylé med en touch av kardemumma som serveras med en c-vitaminrik fruktsallad.

Ingredienser

  • 1½ dl socker
  • ½ dl vatten
  • Brylé
  • 5 dl mellanmjölk, 1½%
  • ½ vaniljstång
  • 1-2 krm nystött kardemumma
  • 4 ägg
  • ½ dl socker
  • Fruktsallad
  • 2 apelsiner
  • 1 blodgrape
  • 2 kiwi
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Koka på medelvärme tills det fått en gyllenbrun färg. Ta från värmen och häll i 6 ugnssäkra portionsformar á ca 1½ dl.
    3. Snitta och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp frön och kardemumma tillsammans med mjölk. Vispa ägg och socker i en bunke. Vispa ner den varma mjölken.
    4. Häll smeten i formarna och grädda i vattenbad i mitten av ugnen ca 45 minuter. Låt bryléerna svalna och förvara kallt fram till servering.
    5. Skala citrusfrukterna med kniv och skär ut hinnfria filéer. Skala kiwin och skär i bitar. Stjälp upp bryléerna på ett fat och servera med frukten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben