Kardemummahjärtan

Serverar: 35 portioner

Dessa gulliga hjärtan är godast att äta direkt men innan de är dekorerade går de utmärkt att frysa. Ta fram och tina, pensla med smör och doppa i kryddblandning.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • ½ krm salt
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 ½ dl Bollnäsfil vanilj
  • 50 g smör, smält
  • Ca 7 dl vetemjöl
  • Dekorationen
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • Smält smör
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jäst i en bunke, tillsätt salt, socker och kardemumma. Häll på ca 1 dl av Bollnäsfil vanilj och rör om tills jästen är upplöst.
    2. Tillsätt resten av filen och rör om, häll i det smälta smöret och rör så att allt blandar sig.
    3. Tillsätt vetemjöl och arbeta in, när degen släpper från skålens sidor är det dags att låta degen vila.
    4. Täck bunken med en bakduk och låt vila i 40 min.
    5. Ta mjöl på händerna och stjälp upp degen på ett bakbord, knåda inte utan tryck ut degen med händerna, ca 1,5 cm tjock.
    6. Ta ett pepparkaksmått och doppa det i mjöl, tryck sedan ut hjärtan, lägg dem på bakplåtsklädd plåt och låt vila under bakduk i 20 min.
    7. Grädda i mitten på ugnen i 225 grader i ca 8 min eller tills de får färg.
    8. Innan servering penslas de med smält smör och trycks ned i kryddblandningen.
    9. Godast är att äta dem direkt men innan de är dekorerade går de utmärkt att frysa. Ta fram och tina, pensla med smör och doppa i kryddblandning.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben