Underbart goda kardemummabullar som man snurrar ihop till en knut - även vackra blir dom.
Ingredienser
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 krm salt
150 g rumsvarmt smör
15 dl vetemjöl (ca)
Fyllning
150 g smör
1 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
1,5 tsk vaniljsocker
Pensling
1 ägg
Garnering
1,5 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
3 msk smält smör (det går även bra med vatten)
Tack för ett toppenbra recept. Lättarbetad deg och resultatet blev delikata bullar. Fick lust att baka dessa knutar men hade inte jäst för söta degar så jag tog den vanliga färska jästen som jag hade hemma och jag tror inte att det blev någon större skillnad.Bullarna blev mjuka och luftiga i alla fall.Använde pappersformar i stället för bakplåtspapper.Finemang.