Kardemummakrokar

Serverar: 20 portioner

Dessa knapriga småkakor passar perfekt till kaffetåren.

Ingredienser

  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 krm stött kardemumma
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman smör och socker till en porös smet. Rör ner sirap, kardemumma och mjölet blandat med bikarbonat. Arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Dela degen i två delar. Skär varje del i 10 bitar och rulla dem till fingertjocka längder, 6-8 cm. Böj rullarna så att de blir formade som hästskor. Lägg dem därefter på bakpappersklädda plåtar.
    3. Tryck till kakorna med en gaffel så att ett vackert mönster bildas. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben