Karin´s Svartvinbärsstek

Serverar: 4-6 portioner

Sista allians receptet får bli vänsterpartiets recept, en jättegod vinbärsstek med en underbar sås.

Ingredienser

  • 1½ kg benfritt kött (ex . älgstek , fransyska)
  • Lag
  • 1 dl soja
  • 1 dl svartvinbärssaft (oblandad)
  • 5 dl vatten
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 hela svartpeppar
  • 5 enbär
  • 2 tsk timjan
  • SÅS
  • 7 dl av lagen
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    Koka upp lagen, lägg sedan i köttet. Låt koka tills köttet är mört, ca 1-1½ timme. När köttet är klart, låt steken ligga kvar i lagen ca 1 timme. Gör sedan såsen. Tag upp köttet och skär i skivor. Servera med potatis, sås och grönsaker.

    Kommentarer (8)

    fyran4 15 februari 2008

    Denna kallas även för falsk Porterstek.. Jag personligen tycker denna är betydligt godare än vanlig Porterstek.*'mums* Mina barn älskar att dränka sitt kött i såsen. Super gott!

    Lennart_58 11 november 2009

    Ja med munnen full av den såsen känner jag mig som om jag svävar bland molnen som din lilla änglahund. Tack så mycket o 5p naturligvis. Åhh, vilken sås.

    Disen 25 april 2010

    Underbart gott...och vilken sås, mums! Så enkelt att göra, steken sköter ju sig själv. Klart en fullpoängare. Tack för receptet.

    ChallanBGood 13 februari 2011

    Mycket enkelt och mycket gott.

    Sofi83 15 april 2011

    Supergott!!!!

    JohannaY 23 oktober 2011

    Detta var faktiskt riktigt gott!

    mammuten80 5 oktober 2012

    Har inte lagat detta än, men det både ser och låter kanongott. Ska definitivt prova denna maträtt. Det är nu uppskrivet i mitt receptblock, så tack för receptet :)

    hansson.sundin@telia.com 2 november 2013

    Kanonbra! Lättlagat och supergott! Tack för den!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben