Karlabys ostvåffla

Serverar: 4-6 portioner

Kan det här vara något för Maria Bebådelsedag, Våffeldagen? Servera gärna ostvåfflorna med skinka, sallad och dressing.

Ingredienser

  • Ostvåffelsmet
  • 2 dl mjölk
  • 5-7 g jäst
  • 1,6 dl vetemjöl
  • 60 g smält smör
  • 1½ -2 dl Glimminge Port Salut, fint riven
  • Dressing
  • 2-3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 äpple, i små tärningar
  • 3 msk bladpersilja, grovt hackad
  • 2 tsk mild senap
  • 1-2 msk flytande honung
  • Salt
  • Peppar
  • Sallad
  • 1 Frisséhuvud
  • 1 Lollo huvud
  • 1 Rosso
  • 1 Eklövs huvud
  • 1 Fältsallad huvud
  • Olivolja efter smak
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken tills den blir fingervarm.
    2. Blanda ner jästen, tillsätt mjölet och rör till en jämn smet. Låt jäsa i 30 minuter.
    3. Tillsätt den rivna osten och det smälta smöret.
    4. Grädda våfflorna gyllenbruna och servera dem omgående eller låt svalna på galler. Det går bra att värma våfflorna i ugnen vid serveringstillfället – men värm försiktigt.
    5. Blanda alla till ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
    6. Sallad: Låt salladsbladen ligga i kallt vatten en god stund före serveringen, så blir den krispigare. Slå av vattnet och blanda de olika salladssorterna i en stor skål. Tillsätt lite olivolja, salt och peppar från kvarn

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 21 augusti 2009

    Äter normalt våfflor 1 gång /år. Men i detta utförande kan det bli flera, mmm 5p.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben