Kan det här vara något för Maria Bebådelsedag, Våffeldagen?
Servera gärna ostvåfflorna med skinka, sallad och dressing.
Ingredienser
Ostvåffelsmet
2 dl mjölk
5-7 g jäst
1,6 dl vetemjöl
60 g smält smör
1½ -2 dl Glimminge Port Salut, fint riven
Dressing
2-3 dl matlagningsyoghurt
1 äpple, i små tärningar
3 msk bladpersilja, grovt hackad
2 tsk mild senap
1-2 msk flytande honung
Salt
Peppar
Sallad
1 Frisséhuvud
1 Lollo huvud
1 Rosso
1 Eklövs huvud
1 Fältsallad huvud
Olivolja efter smak
Salt efter smak
Peppar efter smak
Instruktioner
- Värm mjölken tills den blir fingervarm.
- Blanda ner jästen, tillsätt mjölet och rör till en jämn smet. Låt jäsa i 30 minuter.
- Tillsätt den rivna osten och det smälta smöret.
- Grädda våfflorna gyllenbruna och servera dem omgående eller låt svalna på galler. Det går bra att värma våfflorna i ugnen vid serveringstillfället – men värm försiktigt.
- Blanda alla till ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
- Sallad:
Låt salladsbladen ligga i kallt vatten en god stund före serveringen, så blir den krispigare. Slå av vattnet och blanda de olika salladssorterna i en stor skål. Tillsätt lite olivolja, salt och peppar från kvarn
Kommentarer (1)
Äter normalt våfflor 1 gång /år. Men i detta utförande kan det bli flera, mmm 5p.