Konjak, timjan och grillade paprikor sätter härlig smak på svampfyllningen i denna tårta. Det går också att variera med kantareller.
Ingredienser
9 skivor landgångsbröd
Fyllning
200 g karljohansvamp
2 msk smör
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk konjak
Salt
Svartpeppar
200 g grillat kycklingkött
2 dl gourmet créme fraiche, karljohan, timjan, citron
2 grillade röda paprikor
1 msk färsk hackad timjan
Ostkräm
150 g philadelphiaost
1 dl créme fraiche
Salt
Svartpeppar
Garnera med
Ca 50 g röda mangoldskott
10 skivor rökt kalkonbröst
1 orange paprika
1 klase blå druvor
Bladpersilja
Instruktioner
- Kantskär bröden.
- Ansa och skär svampen i bitar och fräs den i en kastrull med smör tills smöret blir genomskinligt. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med grädde, vatten och fond. Koka under omrörning ca 5 minuter. Smaksätt med konjak, salt och peppar. Låt såsen kallna i kallt vattenbad.
- Blanda svampsåsen med tärnat kycklingkött, smaksatt créme fraiche och hackade grillade paprikor. Smaka av med timjan, salt och peppar.
- Lägg tre skivor bröd tätt ihop på ett fat och bred på hälften av fyllningen. ägg tre skivor bröd tvärs över de första och bred på resten av fyllningen och toppa med att lägga resterande bröd tvärs över de förra skivorna.
- Vispa samman philadelphiaost och créme fraiche. Salta och peppra. Bred ostkrämen på och runt kanterna på tårtan.
- Fäst mangoldskott runt kanten på tårtan. Rulla ihop kalkonskivorna och lägg dem med jämna mellanrum runt kanten på tårtan. Skölj, kärna ur och tärna paprikan och lägg mellan kalkonrullarna tillsammans med druvorna. Garnera med bladpersilja.
Kommentarer (0)