Karlsbadersnäckor

Serverar: 35 portioner

En kalljäst vetedeg, en riktig festbulle.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 1 dl grädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 175 g mjukt smör
  • Ca 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 75 g mjukt smör
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smula jästen och rör ut den i gräddmjölken. Rör därefter ner socker, ägg och salt.
    2. Tillsätt mjölet, spara lite till utbakningen, tillsammans med smöret.
    3. Arbeta tills degen är blank och smidig, gärna i maskin. Jäs 1 ½ - 2 timmar.
    4. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
    5. Dela degen i två lika stora delar och kavla ut till en avlång degplatta ca ½ cm tjock.
    6. Fördela fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär i 2 ½ cm tjocka bitar och lägg i bullformar.
    7. Jäs ytterligare 1 ½ timme.
    8. Pensla med ägg och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, i 8 - 10 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben