Karlskogakakor

Serverar: 36-38 portioner

Receptet till dessa goda kakor har jag fått av Saga Weman, Karlskoga

Ingredienser

  • 325 g smör eller margarin
  • 3 dl havregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 3 dl socker
  • Kolakräm
  • 150 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Rör ägg och socker. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna, Fyll aluminiumformar till hälften. Grädda i ugn 175 grader 12-15 min
    2. Blanda ingredienserna till kolakrämen i en gryta och ge det ett uppkok. Rör ordentligt! Lägg en matsked het kolakräm i varje något avsvalnad form.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben