Kåsebergasoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god soppa

Ingredienser

  • 200 g varmrökt lax
  • 200 g torskfilé
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 6 dl vatten
  • 2 smulade fiskbuljongtärningar
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ tsk smulad timjan
  • Salt
  • Kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen och torskfilén i bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta, ca 3 minuter.
    2. Tillsätt 6 dl vatten, smulad fiskbuljongtärning, tomatpuré, grädde, vitt vin och smulad timjan. Låt allt koka upp och sedan sjuda i 7 minuter. Lägg i torsken och sjud i 2 minuter.
    3. Lägg sedan i laxen och sjud ytterligare någon minut. Smaksätt med salt och kajennpeppar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben