Kassler med äppelbulgur

Serverar: 4 portioner

Snabblagad rätt med vardagskassler. Harissa finns i de flesta butiker men kan ersättas med sambal oelek. 485 kalorier per portion

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor rödlök
  • 2 stora röda äpplen, gärna aroma
  • 1 kruka bladpersilja
  • 2 krm salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • ½ lime + klyftor till servering
  • 1 ½ dl matyoghurt
  • 1 tsk harissa eller sambal oelek
  • 500 g kassler
  • Instruktioner

    1. Koka bulguren i vatten och buljong 10 minuter, häll i durkslag, ringla över oljan. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och tärna äpplena. Finhacka persiljan. Blanda allt med bulguren. Salta och peppra, pressa över lime.
    2. Blanda yoghurt och harissa. Skiva kasslern tunt och stek ca 1 minut per sida i en het, torr panna. Servera med bulgur och harissayoghurt.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (1)

    Bondbruden 16 mars 2010

    Den här rätten är så snabblagad och så god att den har blivit en av mina favoriter! Prova!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben