Kassler med ananassalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kassler är härlig sommarmat, här tillsammans med en fräsch ananassalsa, en rätt passande att sätta fram en varm sommardag.

Ingredienser

  • 1 burk ananasskivor i sin egen juice, ca 200 g
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 10 cocktailtomater eller 2-3 stora tomater
  • 1 röd paprika i tärningar
  • 1/4 gurka i tärningar
  • 1 dl finstrimlad basilika eller klippt gräslök
  • 2 tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk olja
  • 2 msk ananasjuice
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • nymald svartpeppar
  • 300-400 g kassler i skivor
  • Instruktioner

    Sätt på potatisen. Skär ananasskivorna i mindre bitar. Dela de små tomaterna eller skär de stora tomaterna i tärningar. Blanda ananas, purjo, tomater, paprika och gurka. Strö över salt och socker. Rör ner olja, juice och vinäger. Servera med nykokt färskpotatis och kassler.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben