Kassler med annans och tomatröra

Serverar: 6 portioner

Tid: 35 minuter

Jag tog vad jag hade och det blev det här.

Ingredienser

  • 4 dl basmatiris
  • 12 skivor kassler
  • 1 stor bruk krossad annans
  • 1 bruk krossad tomat
  • salt
  • peppar
  • 3 dl mjölk
  • smulad mögelost
  • Instruktioner

    1. Sätt ungnen på 200 C. Koka riset enligt förpackningen. Blanda annanskross, tomatkross och mjölk i en kastrull och värm, salta och peppra. Häll därefter ner det färdigkokta riset i en ugnsfast form (smöra vid behov). Lägg på kasslerskivorna. Häll därefter annanas och tomat blandningen över kasslern. Peta mellan skivorna så att vätskan kommer ner lite. Smula över mögelosten. Sätt in i ungnen ca 15 minuter så allt blir varmt och osten smält.
    2. Servera med riven vitkål.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (4)

    Heisjo 7 oktober 2009

    Såå underbar vardagsmiddag, Passade hela familjen! Ädelosten gör det där lilla extra:-)

    abe1 15 januari 2010

    Inte särskilt gott. Röran skar sig ....

    charlotteskogh 18 januari 2011

    Vi hade skilda åsikter om denna rätt. Jag tänker inte lägga riset i botten nästa gång eftersom jag tyckte det blev så stabbigt. Men prova det en gång till ska jag.

    Tokloke 5 januari 2012

    Blir det stabbigt kan man byta ut rissorten. Men glöm aldrig att skölja riset väl innann det tillagas! Man kan oxå tilsätta mer vätska....... exempel grädde/mjölk? eller äppeljuice? (ej provat det sistnämnda själv men gillar att prova nytt)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben