Sätt ungnen på 200 C.
Koka riset enligt förpackningen.
Blanda annanskross, tomatkross och mjölk i en kastrull och värm, salta och peppra.
Häll därefter ner det färdigkokta riset i en ugnsfast form (smöra vid behov). Lägg på kasslerskivorna.
Häll därefter annanas och tomat blandningen över kasslern.
Peta mellan skivorna så att vätskan kommer ner lite.
Smula över mögelosten.
Sätt in i ungnen ca 15 minuter så allt blir varmt och osten smält.
Såå underbar vardagsmiddag, Passade hela familjen!
Ädelosten gör det där lilla extra:-)
abe115 januari 2010
Inte särskilt gott. Röran skar sig ....
charlotteskogh18 januari 2011
Vi hade skilda åsikter om denna rätt. Jag tänker inte lägga riset i botten nästa gång eftersom jag tyckte det blev så stabbigt. Men prova det en gång till ska jag.
Tokloke5 januari 2012
Blir det stabbigt kan man byta ut rissorten. Men glöm aldrig att skölja riset väl innann det tillagas! Man kan oxå tilsätta mer vätska....... exempel grädde/mjölk? eller äppeljuice? (ej provat det sistnämnda själv men gillar att prova nytt)
Såå underbar vardagsmiddag, Passade hela familjen! Ädelosten gör det där lilla extra:-)
Inte särskilt gott. Röran skar sig ....
Vi hade skilda åsikter om denna rätt. Jag tänker inte lägga riset i botten nästa gång eftersom jag tyckte det blev så stabbigt. Men prova det en gång till ska jag.
Blir det stabbigt kan man byta ut rissorten. Men glöm aldrig att skölja riset väl innann det tillagas! Man kan oxå tilsätta mer vätska....... exempel grädde/mjölk? eller äppeljuice? (ej provat det sistnämnda själv men gillar att prova nytt)