Kassler med champinjonkulle

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Färdig medan potatisen kokar.

Ingredienser

  • 4 skivor kassler
  • 4 tomater
  • Svartpeppar
  • 1 liten burk champinjoner
  • ½ gul lök
  • 2-3 msk persilja
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • Salt
  • 4 dl vatten
  • 4 tsk vinäger
  • Instruktioner

    1. Kryssa tomaterna och lägg tillsammans med kasslerskivorna i en långpanna och strö svartpeppar över. Sätt långpannan i ugnen på 200° i 15 minuter.
    2. Hacka lök, champinjoner och persilja och stek med mjöl, salt vid behov (beroende på kasslerns salthalt) och smör så att det binder ihop.
    3. Lägg "röran" som en liten kulle över varje kasslerskiva.
    4. Blanda vattnet och vinägern och häll försiktigt på sidan om kasslern. Låt stå i ugnen i 15 minuter.
    5. Låt inte kasslern stå mer än 30 minuter i ugnen, då blir den torr.
    6. Servera med potatis eller pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben