Kassler med kryddsmör och rotfruktsgratäng

Serverar: 4 portioner

Läcker middagsmat. Så gott med kryddsmör ovanpå kasslerskivorna.

Ingredienser

  • 5 potatisar
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 2 palsternackor
  • 300 g kålrot
  • 1 gul lök
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 150 g riven gratängost
  • 2 ½ dl mellangrädde, 27%
  • 400 g kassler
  • Kryddsmör
  • 50 g smör el margarin
  • Finrivet skal av ½ citron
  • ½ kruka finklippt persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatis och rotfrukter. förväll i lättsaltat vatten ca 15 min, de ska vara lite mjuka. Häll av vattnet.
    2. Hacka löken. Varva potatis, rotfrukter, lök, timjan, rosmarin och ost i en smord, ugnssäker form. Häll på grädden. Grädda i 225°C tills gratängen är mjuk, ca 30 min.
    3. Skiva kasslern tunt. Blanda smör, citronskal, persilja, salt och peppar till ett kryddsmör. Lägg kasslerskivorna lite omlott på den färdiga gratängen. Klicka på kryddsmöret.
    4. Gratinera ytterligare 5-10 min. Köttet ska bli varmt och kryddsmöret smälta. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben