Kassler med löksås och blomkål

Serverar: 2 portioner

Kan bytas ut mot quornfilé

Ingredienser

  • Kassler (eller quornfilé)
  • 3 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 köttbuljongtärning
  • 2 msk maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Tamari
  • Instruktioner

    1. Vänd kasslern i stekpannan så ytan får lite färg.
    2. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk och glansig i margarin. Späd med mjölk och vatten. Tillsätt buljongtärningen och vispa i maizenan. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och tamari. Späd ev med mer vatten.
    3. Koka under tiden blomkålshuvudet helt eller i små buketter och servera varm.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben