Gör ett paket av kassler, rosmarin, peppar och gröna druvor och lägg in det i ugnen. Köttet blir saftigt och får dessutom fin, lite speciell smak av alla druvor och kryddor.
Ingredienser
600 g kassler
1 tsk smulad rosmarin
½ tsk mald vitpeppar
200 g gröna druvor
Sås
½ finhackad gul lök
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 dl buljong
1 dl madeira
1 msk kinesisk soya
1 krm vitpeppar
½ tsk örtsalt
Instruktioner
- Gnid in köttet med rosmarin och peppar. Lägg det på en stor bit aluminiumfolie.
- Skölj druvorna och halvera dem. ta noga bort kärnorna. Lägg druvorna på köttet men spara några till garnering.
- Vik folien över det hela och värm i ugn i 200 grader cirka 35 minuter eller tills köttet är genomvarmt.
- Gör under tiden såsen. Fräs löken i lite matfett i en kastrull. Tillsätt mjöl och tomatpuré. Späd med buljong, lite i taget. Låt såsen sjuda 3-5 minuter.
- Smaksätt med madeira, soya, peppar och ev lite salt.
- Lägg upp köttet på serveringsfat och garnera med druvor. Servera såsen till med pressad potatis och kokta grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)