Kassler med madeirasås

Serverar: 4 portioner

Gör ett paket av kassler, rosmarin, peppar och gröna druvor och lägg in det i ugnen. Köttet blir saftigt och får dessutom fin, lite speciell smak av alla druvor och kryddor.

Ingredienser

  • 600 g kassler
  • 1 tsk smulad rosmarin
  • ½ tsk mald vitpeppar
  • 200 g gröna druvor
  • Sås
  • ½ finhackad gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl buljong
  • 1 dl madeira
  • 1 msk kinesisk soya
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk örtsalt
  • Instruktioner

    1. Gnid in köttet med rosmarin och peppar. Lägg det på en stor bit aluminiumfolie.
    2. Skölj druvorna och halvera dem. ta noga bort kärnorna. Lägg druvorna på köttet men spara några till garnering.
    3. Vik folien över det hela och värm i ugn i 200 grader cirka 35 minuter eller tills köttet är genomvarmt.
    4. Gör under tiden såsen. Fräs löken i lite matfett i en kastrull. Tillsätt mjöl och tomatpuré. Späd med buljong, lite i taget. Låt såsen sjuda 3-5 minuter.
    5. Smaksätt med madeira, soya, peppar och ev lite salt.
    6. Lägg upp köttet på serveringsfat och garnera med druvor. Servera såsen till med pressad potatis och kokta grönsaker.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben