Kassler med mandarin

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Prövade att göra detta med clementiner en dag hemma då jag kom på att man kan göra det med apelsin. Underbart gott att servera med klyftpotatis.

Ingredienser

  • ca 500 g kassler
  • 1-2 clementiner/mandariner
  • Rosmarin
  • Sås
  • Saft från 2-3 clementiner
  • 1 klick smör
  • Mjöl
  • Socker (om det behövs)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
    2. Skåra kasslern så att det blir som bitar men som ändå sitter ihop i bottnen. Sätt in i ugnen i ca 10 min för att få lite färg. Skala och skär clementinen så att du får hela cirklar eller halvmånar, när du tar ut kasslern sedan så lägger du detta i skårorna och kryddar lite med timjan. Slå in i aluminiumfolié och sätt in 20 min till i ugnen.
    3. Sås: Pressa 2-3 clementiner så att du enbart har saften. Smält lite smör i en kastrull och blanda sedan ner lite mjöl. När du gjort detta så häller du sedan i saften och kokar upp. Behöver den sötas lite så ha i lite socker.
    4. Serveras med klyftpotatis som man enkelt slänger in i ugnen samtidigt som kasslern är inne.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben