Kassler med paprikasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod, enkel och kalorifattig - allt i ett rätt. Enligt viktväktarna 8 p/person

Ingredienser

  • 4 dl okokt ris
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl klippt gräslök
  • 9-12 skivor (360 g) kassler
  • 6 msk riven ost (max 17%)
  • Paprikasås
  • 2 röda paprikor
  • 4 tsk flytande margarin
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 8 tsk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • 2 msk pressad citron
  • 2 dl lättmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningen.
    2. Blanda i hackad persilja och gräslök. Lägg i ris, persilja och gräslöksblandningen i en eldfast form.
    3. Skär kasslern i skivor. Lägg kasslern på risblandningen. Strö på osten.
    4. Skär paprika i bitar, fräs i fett med paprikapulver. Rör ner mjöl, späd med buljong, citron och mjölk. Salta och peppra.
    5. Koka såsen i 4-5 minuter. Häll såsen över kasslern.
    6. Gratiner i ugn (225 grader) i 15-20 minuter.
    7. Bjud en grönsallad till.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben