Kassler med sparrissås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god fredags- eller lördagsmiddag, som inte alls är svår att göra

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk smör
  • 250 g grön sparris, färsk el. fryst
  • 3 dl kokspad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk pressad lime
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk vetemjöl
  • 3/4 tsk salt
  • ½ krm mald vitpeppar
  • Instruktioner

    Skiva kasslern i lagom tjocka skivor, max 1 cm tjocka, men jag föredrar dem tunnare. Dela sparrisen i bitar och koka den några minuter i lättsaltat vatten. Spara 3 dl av kokvattnet och häll av resten. Ta undan sparrisknopparna. Spara dem till serveringen. Häll upp kokspadet i en kastrull, tillsätt buljongtärningen och koka upp. Tillsätt limesaft och crème fraiche blandat med mjölet. Rör ner det och låt sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner sparrisbitarna med bara stjälkar och mixa såsen. Låt allt bli hett. Fräs kasslerskivorna i en teflonstekpanna på medelvärme med socker och smör. Servera kasslern med såsen, sparrisknopparna, kokt potatis (färskpotatis när det är säsong), och gärna morötter, rädisor och sockerärter.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben