Serverar: 4 portioner
Tid: 20 minuter
En god fredags- eller lördagsmiddag, som inte alls är svår att göra
Skiva kasslern i lagom tjocka skivor, max 1 cm tjocka, men jag föredrar dem tunnare. Dela sparrisen i bitar och koka den några minuter i lättsaltat vatten. Spara 3 dl av kokvattnet och häll av resten. Ta undan sparrisknopparna. Spara dem till serveringen. Häll upp kokspadet i en kastrull, tillsätt buljongtärningen och koka upp. Tillsätt limesaft och crème fraiche blandat med mjölet. Rör ner det och låt sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner sparrisbitarna med bara stjälkar och mixa såsen. Låt allt bli hett. Fräs kasslerskivorna i en teflonstekpanna på medelvärme med socker och smör. Servera kasslern med såsen, sparrisknopparna, kokt potatis (färskpotatis när det är säsong), och gärna morötter, rädisor och sockerärter.