Kassler -och blomkålspaj

Serverar: 4-6 portioner

En god paj som är enkel och snabb att göra.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 gr margarin
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Fyllning
  • Ca 300 gr kassler
  • Ca 300 gr färsk blomkål
  • 1 hackad gul lök
  • 1 tsk hackad chili på burk
  • 1 krm curry
  • örtsalt
  • peppar
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 3 dl yoghurt
  • salt
  • peppar
  • några droppar tabasco
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Smält smöret. Värm mjölken fingervarm i micron. Häll i smöret med de andra ingredienserna. Knåda till en slät deg. Förgrädda i tio minuter i 200 grader. Höj sedan temperaturen till 225 grader.
    2. Fyllning: Dela upp blomkålen i små bitar och hacka kasslern i små tärningar. Stek alla ingredienserna i smör i ca fem minuter och häll ner i pajskalet.
    3. Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienserna och häll över fyllningen i pajskalet.
    4. Grädda i 25 minuter

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben