Kassler och risgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

En enkel och god gratäng till vardags!

Ingredienser

  • 6 port kokt ris
  • 1 kg kassler
  • 300 g champinjoner, färska
  • 1 purjolök
  • 2 dl chilisås
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 150 g riven ost
  • Instruktioner

    Smörj en ugnsfast form. Lägg i det kokta riset. Skär kasslern i tärningar, champinjonerna i skivor, strimla purjolöken. Lägg kasslern, svampen och löken på riset och blanda försiktigt runt. Blanda ihop grädden, mjölken och chilisåsen. Häll över risblandningen i formen och strö över osten. Gratinera i 225 grader ugn ca 20 minuter. Servera med sallad.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (3)

    Okänd 17 november 2007

    OH vilken god gratäng.Har tillagat den idag och är så mätt.

    pantera 12 februari 2008

    Jättegod gratäng!! Alla i familjen blev positivt överraskad :D

    victea 18 juli 2009

    Hej. Tack för en underbart god kasslergratäng. Alla tyckte den var jättegod. Fick lägga den i två formar, men jag bara ökade på såsen, så den blev bra i allafall. Kram Victea

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben