Kassler och risgratäng

Farmors recept

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 1 hackad lök
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • Ca 300 g kassler i stavar
  • Margarin
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl ketchup
  • 1 ½ dl grädde
  • svartpeppar
  • ev. 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i margarin, rör om. Slå i ris, salt, vatten och buljongtärning. Koka under lock i ca 20 min.
    2. Blanda majonnäs, ketchup, grädde, svartpeppar, ev vitlök och ost.
    3. Smörj en form. Lägg kassler i botten, ris över o sist gräddblandingen överst.
    4. Gratinera i ugn i 15-20 minuter, 225 grader.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (2)

    Matvagott 18 augusti 2009

    Hejsan tjejen!!!! De här måste jag prova.... Hoppas allt é bra.... Kram

    Matvagott 1 september 2009

    Det här var gott ...det blir fler gånger jag lovar ..Lätt och göra ..Tackar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben