Kassler och risgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 50 minuter

Hittade det här receptet i en tidning , men tyckte det var lite för mesigt i smaken så jag gjorde om det lite , och det blev supergott !

Ingredienser

  • 6 port ris
  • ½ kg kassler
  • 1 stor purjolök
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl majonnäs
  • ¾ dl chilisås
  • ¾ dl sweet chilisås
  • 1 liten burk krossad ananas, 227 g
  • Oregano
  • Ca 200 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Skär under tiden riset kokar kasslern och purjon i strimlor. Häll av ananasspadet . Fräs ihop kassler och purjo i lite smör utan att det tar färg ,krydda med oregano ,ganska mycket.
    2. Blanda samman fräset med riset och ananasen
    3. Blanda lättvispad grädde , majonnäs, chilisås och sweet chilisåsen och häll det över risblandningen Täck med riven ost. Gratinera i 225 grader ca 20 min
    4. Servera med sallad och ett gott bröd!

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben