Kassler och sparrisgratäng

Serverar: 4 portioner

Bland de första gratängerna jag gjorde när jag flyttat hemifrån. Jag blir fortfarande sugen på den ibland. Bra vardagsmat och lunchlåda.

Ingredienser

  • 2 dl okokt ris (minst)
  • 300 g konserverad sparris
  • 400 g kassler
  • 1½ msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4-5 dl sparrisspad (fyll på med mjölk för att komma upp i mängden)
  • 1-2 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk oregano
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningen och häll i botten av en smord ugnsform. Strimla kasslern och lägg den och sparrisen på riset. Gör redningen till såsen och tillsätt vätskan. Låt koka några minuter.
    2. Rör ner ost och äggula på slutet. Krydda och häll över kasslern.
    3. Gratinera i ugn 200 grader 10 min med folie därefter i 250 grader 10 min utan folie

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben