Detta recept fick jag för många år sedan alla som jag bjudit denna rätt har älskat den.
Ingredienser
1 bit kassler ca: 1 kg
1 påse broccoli 200 g
1 paket bearnaisesås
3-4 st bananer
2 kg potatis
1 knippe persilja
smör eller margarin
ev. lite salt
Instruktioner
Koka potatisen och gör mos av den. Ha även i lite persilja. Koka samtidigt kasslern ca: 30 minuter. Man behöver inte koka den men man får bort den fräna smaken på kasslern om man gör det.
Koka broccolin 5-6 minuter, den ska vara halvhård.
Gör såsen enligt förpackning.
Smörj en ugnssäker form och lägg broccolin i botten, skiva kasslern och lägg upp den i en snygg rad i mitten på formen. Klicka potatismos runt kasslern så att den täcker broccolin ut till kanterna.
Resten av moset ska sparas och hållas varm.
Häll såsen över allting i formen och ställ in mitt i ugnen i ca: 20-30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
Garnera med skivad banan, servera med resten av moset.