Kassler på broccolibädd

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Detta recept fick jag för många år sedan alla som jag bjudit denna rätt har älskat den.

Ingredienser

  • 1 bit kassler ca: 1 kg
  • 1 påse broccoli 200 g
  • 1 paket bearnaisesås
  • 3-4 st bananer
  • 2 kg potatis
  • 1 knippe persilja
  • smör eller margarin
  • ev. lite salt
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och gör mos av den. Ha även i lite persilja. Koka samtidigt kasslern ca: 30 minuter. Man behöver inte koka den men man får bort den fräna smaken på kasslern om man gör det.
    2. Koka broccolin 5-6 minuter, den ska vara halvhård.
    3. Gör såsen enligt förpackning.
    4. Smörj en ugnssäker form och lägg broccolin i botten, skiva kasslern och lägg upp den i en snygg rad i mitten på formen. Klicka potatismos runt kasslern så att den täcker broccolin ut till kanterna. Resten av moset ska sparas och hållas varm.
    5. Häll såsen över allting i formen och ställ in mitt i ugnen i ca: 20-30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
    6. Garnera med skivad banan, servera med resten av moset.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben