Kassler på Donauvis

Serverar: 4 portioner

Kassler toppad med paprika och tomatröra.

Ingredienser

  • 4-6 skivor benfri kassler, ca 500 g
  • 1 paprika
  • 2 tomater
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 8-12 rejäla skivor god ost
  • 2-3 stora cocktailtomater
  • Tillbehör
  • Potatis
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök.
    2. Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett utan att de får färg. Tillsätt paprika och tomathack. Låt allt puttra samman ca 5-7 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.
    3. Bryn kasslerskivorna gyllene i lite matfett på båda sidorna. Fördela paprika och tomatröran ovanpå dem. Täck med ostskivor och lägg 1/2 cocktailtomat ovanpå.
    4. Lägg lock på stekpannan och låt osten smälta på svag värme ca 5 minuter.
    5. Tips! Blir ni många till middagen så går det lättare att eftersteka kasslern i ugnen. Gör på samma sätt men lägg kasslerskivorna i en eldfast form och gratinera dem i 200° varm ugn ca 8-10 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben