Kassler på rotfruktsbädd

Serverar: 4 portioner

En lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 600 g potatis
  • 2 palsternackor
  • 150 g rotselleri
  • 4 morötter
  • 1 rödlök
  • Smör
  • Salt
  • ½ dl finhackad persilja
  • Pepparrotssmör
  • 50 g smör
  • 2-3 msk fäskriven pepparrot
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med pepparrotssmöret. Blanda smör, pepparrot, salt och peppar. Forma till en rulle, slå in i plastfolie och lägg i frysen att stelna en stund.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Skär kasslern i skivor. Skala och dela eller klyfta potatisen. Skala palsternackor, rotselleri, morötter och rödlök, skär i bitar.
    4. Lägg allt utom kasslern i en smord ugnsform. Klicka på lite smör, salta. Låt steka i ugnen ca 30 minuter.
    5. Ta ut formen och lägg på kasslern. Toppa med skivat pepparrotssmör. Stek i ugnen ytterligare ca 10 minuter. Strö på persilja vid servering.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben