Kassler på rotfruktsbädd
Serverar:
4 portioner
En lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen.
Ingredienser
400 g kassler
600 g potatis
2 palsternackor
150 g rotselleri
4 morötter
1 rödlök
Smör
Salt
½ dl finhackad persilja
Pepparrotssmör
50 g smör
2-3 msk fäskriven pepparrot
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Börja med pepparrotssmöret. Blanda smör, pepparrot, salt och peppar. Forma till en rulle, slå in i plastfolie och lägg i frysen att stelna en stund.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kasslern i skivor. Skala och dela eller klyfta potatisen. Skala palsternackor, rotselleri, morötter och rödlök, skär i bitar.
Lägg allt utom kasslern i en smord ugnsform. Klicka på lite smör, salta. Låt steka i ugnen ca 30 minuter.
Ta ut formen och lägg på kasslern. Toppa med skivat pepparrotssmör. Stek i ugnen ytterligare ca 10 minuter. Strö på persilja vid servering.
Liknande recept
Pastasås med blomkål och kassler
4.5
8 min
2
2
skinka/kassler/korv och potatislåda
4.2
1 h 20 min
2-4
7
Svartvinbärsmarinerad kassler
3.5
4
Kassler med pepparrot
4
Kassler med curry och banan
4.6
4-6
1
Kassler Hawaii
4.4
45 min
4-6
25
Curry Kassler
5
45 min
4
4
Thai gryta med kassler!
4.5
1 h 30 min
4
2
Örtwokad kassler med grönsaker
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!