Kassler på svampstuvning

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En variant på en av våra vanligaste råvaror.

Ingredienser

  • 600 g benfri kassler
  • 250 g färska champinjoner
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 150 g ädelost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern I 1/2 cm tjocka skivor.
    2. Skiva champinjonerna och fräs dem i smör tills all vätska har ångat bort. Pudra över mjöl, rör om och späd med buljong och grädde. Salta och peppra och sjud såsen ett par minuter.
    3. Häll såsen I botten på en eldfast form och placera kasslerskivorna I rad ovanpå. Smula den rivna osten över köttet och gratinera I 225 graders ugn i 15 minuter.
    4. Om man använder konserverad svamp kan man istället för buljong använda spadet från svampen och buljongtärning eller pulverbuljong.
    5. Serveras med någon form av potatis.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben