Kassler på syrlig vitkålsbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Lite tidskrävande men väl värt att vänta på - kassler på en bädd av syrlig vitkål smaksatt med vitlök, äpple och färska örter. Från Allers nr 30/09.

Ingredienser

  • 600 g kassler i tunna skivor
  • Vitkålsröra
  • 600 g vitkål eller spetskål
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 syrligt äpple
  • 1-2 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1-2 msk socker
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl färska, hackade blandade örter, t ex timjan
  • och persilja
  • Instruktioner

    1. Dela vitkålen och skär bort stammen. Skär kålen och löken tunt, gärna med en mandolin. Skiva vitlöken och moroten tunt. Tärna äpplet fint.
    2. Smält smöret i en kastrull och låt lök och vitkål fräsa några minuter utan att få färg. Tillsätt vitlök och häll på ca 2 dl vatten. Salta och peppra. Låt småputtra under lock ca 1 timme. Smaka av med socker, vinäger och ev litet mer salt. Tillsätt morot och äpple och låt allt bli varmt. Rör ned örterna i kålen.
    3. Stek kasslern någon minut på varje sida. Servera med vitkålen och garnera med litet färska örter.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (1)

    ragonline 11 oktober 2010

    Jag gjorde endast den syrliga vitkålen (en liten snabbare version) och hade den till blodpudding för att piffa upp den lite. Mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben