Kassler puttanesca

Serverar: 4 portioner

Från börjar en man-tager-vad-man-haver-rätt, och som så ofta i det Italienska köket blev några få ingredienser till en kulinarisk klenod.

Ingredienser

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt, spansk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp hela skalade tomater, ca 400 g
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 5 sardeller
  • 4 portioner spaghetti
  • 1 dl hackad persilja
  • 500 g kassler
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala vitlöksklyftorna, dela, kärna ur chilin. Hacka dem grovt och fräs dem mjuka i en kastrull tillsammans med olivoljan.
    2. Låt tomaterna rinna av. Grovhacka tomater, oliver, kapris, sardeller. Lägg alltihop i kastrullen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    3. Strimla kasslern tunt och lägg den i kastrullen tillsammans med persiljan. Låt koka någon minut och vänd sedan i pastan och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben