Denna smakexplosion går även bra att göra på kokt eller rökt skinka.
Blandningen med curry och senap leker väldigt bra ihop.
Jag har aldrig gjort eller ätit LCHF-kost förut.
Så detta recept uppfann jag i panik idag, när det skulle komma gäster som endast åt LCHF-kost.
Jag borde ha gjort dubbel sats, för alla gäster åt mest av denna. Så den tog slut !
Ingredienser
500 g kassler, går även med kokt/rökt skinka
2 gula lökar
2 paprikor
150 g champinjoner
150 g ost, valfri sort
6 ägg
3 dl vispgrädde
1-2 tsk curry
1-2 msk senap, fransk osötad
1-2 klyftor vitlök
1 msk smör
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Tärna kasslern i 1 cm bitar. Hacka paprika, lök och champinjoner. Riv osten grovt.
- Vispa upp äggen i en bunke och rör ner grädde, salt och senap.
- Smörj en ugnsform.
- Fräs curry, lök, champinjoner, paprika i smöret och pressa i vitlöks klyftorna. Blanda ner kasslern. Salta och peppra.
- Häll allt frästa i formen, jämna till och täck med den rivna osten. Häll över ägg/gräddblandningen.
Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 45 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Lägger även in en bild, när den är ny uttagen.
Var la du kasslern?
Hoppsan, glömde skriva att kasslern blandas ner i curryfräset. Det är nu tillrättat. Tack för hjälpen.