Fått receptet av min morbror som är en klippa på matlagning. Fräs i panna, gratinera i ugn.
Omtyckt av många!
Ingredienser
2 gula lökar skurna i klyftor
1 röd lök skuren i klyftor
1/4 purjolök finskuren
2 vitlöksklyftor skivade (gärna mera)
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika - finskurna
smör el margarin
1 krm curry
200 gr champinjoner skivade
300 gr kassler strimlad
2 - 3 dl grädde (matlagnings går bra)
salt
riven ost till gratinering
Väldigt gott och enkelt. Är inte överdrivet förtjust i varm kassler annars, men vi älskar curry. Medelbetyget blir en fyra (båda sönerna gav det p g a lite för mycket lök, av mig en solklar 5:a) Åt ris och broccoli till
Supergott och enkelt att laga.Rekommenderar denna rätt. Jag tog lite mindre vitlök och det smakade mums.
Jag utesluter champinjoner, hade paprikapulver och chili på också. Samt lite extra curry. Enkelt o gott.
Tack för ett jättegott recept. Vi har gjort din kassler till sjöss flera gånger nu och den blir bara godare för varje gång.Jag vill rekomendera den på det varmaste.
Jag har nog alldeles för mesigt currypulver (köpt på Lidl) fick ha nästan 1 msk, sen hade jag på extra ovan på osten innan gratinering.
Då jag gått in för LCHF är det bara att ta smör, vispgrädde och fet ost .. istället för ris eller potatis tar jag broccoli och/eller blomkål. Smaskens!
Jag missade meningen: "annars är allt helt OK i receptet.