Kasslergratäng a la viktväktarna

Serverar: 4 portioner

En riktig god bjudgratäng, 7 per portion.

Ingredienser

  • 200 g bandspagetti
  • 150 g kassler
  • 3 gula lökar
  • 10 champinjoner
  • 1 tsk olja
  • 2 1/2 dl naturell keso
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 dl créme fraiche (8%)
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 dl riven ost (max 17 %)
  • 2 dl broccoli
  • Instruktioner

    1. Koka spagetti enligt förpackningen. Spola i kallt vatten när den kokat klart och låt rinna av väl.
    2. Skär kassler i tärningar. Skala och hacka lök. Ansa, skölj och skiva svampen. Fräs i lite matfett. Tillsätt lök och kassler och låt fräsa ihop några minuter under omrörning.
    3. Varva spagetti, kasslerfräs och keso i en form. Salta och peppra mellan varven. Blanda fraiche och mjölk och häll över. Strö över den rivna osten. Dekorera med broccoli.
    4. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader tills rätten fått fin färg, ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    hevenith 13 december 2008

    Var jättegod! Liten tokig middag blev det, jag glömde bort Keson och blandade i broccolin i kasslerpytten och bytte ut creme fraiche mot turkisk yoghurt! Resultatet blev fantastiskt och kommer att lagas fler gånger!

    bjuranna 12 februari 2009

    Bra vardagsrätt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben