Kastanjechoklad

Låter mumsigt!

Ingredienser

  • 20 kastanjer
  • 2 dl socker
  • 150 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 1 msk Cointreau
  • Instruktioner

    1. Skär ett kryss med en vass kniv i toppen av varje kastanj. Lägg dem i vatten med salt, låt koka upp och koka i fem minuter. Skölj kastanjerna ljumma och skala dem på en gång. Finhacka dem.
    2. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt kastanjebitarna. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn och låt den svalna utan att stelna. Blanda chokladen och kanstanjesmeten. Tillsätt Cointreau.
    3. Fyll en eller flera formar, klädda med plastfolie, med smeten. Låt stå i kylskåp. Stjälp upp den på fat och garnera med färsk frukt. Kaffe eller portvin smakar gott till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben