Kastrullmuffins

Lättgjorda muffins i kastrull. Stick ner äppleskivor, bananskivor eller hela hallon för att variera! Dekorera med strössel är också fint!

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Blir ca 40 små eller 20 stora.
    2. Sätt ugnen på 225°. Ställ ut muffinsformar på en plåt.
    3. Smält smöret i en väl tilltagen kastrull. Tag kastrullen från plattan och låt det svalna lite.
    4. Rör ner socker och ägg i det smälta smöret. Rör så att det blir jämnt.
    5. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda väl till en jämn smet.
    6. Fyll muffinsformarna till drygt hälften.
    7. Grädda i ugnen 10-12 minuter för de små och 15-18 minuter för de större.
    8. Lägg ev över ett smörpapper mot slutet så att de inte blir för mörka.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben