Barbro på Kristallens Stensliperi i Lannavaara gjorde denna renkötträtt och serverade i stora lappkåtan under någon av de otaliga festtillfällen hon älskade att arrangera. En ganska salt och underbart smakrik specialare!
Ingredienser
1 kilo kokkött av ren (högrev t ex)
Salt
Kryddpeppar
Lagerblad
Vatten att koka i
½ l buljong från koket
Maizenamjöl
3 finhackade gula lökar
3 hg suovas/rökt renstek
200 g creme fraiche
riven ost
Instruktioner
- Koka renköttet i välsaltat vatten med kryddpeppar och lagerblad efter smak. Tag upp köttet, strimla det i mindre bitar och spara ½ l buljong. Red denna med maizenamjöl till en tjock stuvning.
- I en ugnsform lägges kokt kött i strimlor, suovas/rökt renstek i strimlor samt den finhackade löken. Häll över stuvningen och creme fraichen och rör om så allt blandas.
- Gratinera med riven ost i 220 grader tills osten har fin färg och är lite knaprig.
- Servera med kokt mandelpotatis och en fräsch grönsallad.
Kommentarer (2)
Spännande, detta måste jag prova!
Var lite skeptisk när jag läste receptet. Nu efter att ha ätit alldeles för mycket, det var MYCKET gott.