Katrin-mandarin

Serverar: 6 portioner

En god tårta från gammalt urklipp.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 18 kärnfria katrinplommon
  • 2 dl vatten
  • 1 liten burk konserverade mandarinklyftor, ca 250 g
  • Instruktioner

    1. Koka katrinplommonen och ta vara på spadet.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt gulorna och därefter sockret. Vispa några minuter med sockret och blanda sedan försiktigt ner mjölet.
    3. Slå smeten i en form eller gör en "låda" av aluminiumfolie (18 cm i fyrkant). Grädda i 200 grader ca 8 minuter.
    4. Låt tårtbottnen kallna, vänd den upp och ner på serveringsfatet . Dränk in kakan med spad från plommon och mandariner. Vispa grädden och bred den över. Lägg ränder av plommon och mandarinklyftor över kakan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben