Katrinplommonkaka

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 150 g katrinplommon
  • 3 ägg
  • 1/2 dl socker
  • 20 sötmandlar
  • Instruktioner

    Koka katrinplommonen tills dom är mjuka och kärna ur dom. Skålla och hacka mandeln. Rör socker och äggulorna poröst och tillsätt grädden lite i sänder. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Lägg plommonen i en smord ugnsfast form och strö över mandel. Häll äggsmeten i formen och grädda kakan i vatten bad i 175 graders värme i ca 40 minuter. Servera kakan varm eller kall tillsammans med vispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Marre_W 30 januari 2011

    Jaha, men nån grädde står det inte om i receptet? Hur mycket då?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben