Kaukasussoppa

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 100 g blötlagda kikärter
  • 1 skalad och hackad morot
  • 1 stjälk blekselleri hackad
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 25 g korngryn
  • 1 msk margarin
  • 1 lagerblad
  • salt
  • peppar
  • cayennepeppar
  • 1 hackad lök
  • 3 skalade och hackade tomater
  • 2 kokta potatisar mosade
  • 1 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    Koka kikärter, morot och selleri i buljong 15 minuter. Tillsätt lagerblad, salt, peppar och cayennepeppar och sjud ytterligare 30 minuter. Fräs löken lätt i margarinet (inte så länge att den bränns mörkgul), tillsätt tomaterna och koka 1 minut. Blanda potatisen i soppan och tillsätt tomatpuré, lök och tomater. Koka 25 minuter. Servera soppan varm.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben