Kaviarfrestelse

Serverar: 4 portioner

En frestelse där jag bytt ut ansjovisen mot kaviar och dill, vilket ger en spännande smakupplevelse.

Ingredienser

  • 3/4 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 1 msk margarin
  • 1 dl hackad dill
  • Malen svartpeppar
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mildrökt kaviar
  • 1-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Skala och skär potatisen i tärningar eller strimlor. Skala och skiva löken - fräs den i margarin på svag värme några minuter - den ska inte bli brun, bara genomskinlig. Varva i en smord ugnssäker form potatis och lök. Strö lite dill mellan varven och peppra lätt. Översta lagret ska vara potatis. Vispa samman grädde och kaviar och häll det i formen. Peta med en gaffel så grädden rinner ner. Strö på riven ost. Grädda frestelsen i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 45 minuter eller tills potatisen känns mjuk. Serveras med en sallad och knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben