Kaviarsill

Serverar: 4-6 portioner

Supergod sill.

Ingredienser

  • 1 burk urvattnad inläggningssill
  • Lag
  • 1/2 dl ättika
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1/2 knippe dill
  • 1 röd lök
  • 2 lagerblad
  • 1/2 tsk krossad kryddpeppar
  • 2 krm vitpeppar
  • Marinad
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl grädde
  • 1/2 dl av den inlagda sillens lag
  • 3/4 dl mild kaviar
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 1 1/2 tsk strösocker
  • 15 – 20 droppar Worchestersås
  • Till formen
  • 2 knippen dill
  • 1 purjo
  • 1 hackad röd lök
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka lagen och låt svalna. Lägg in sillen och låt den dra i 2 dygn. Blanda marinaden och smaka av (när sillen är klar i lagen, efter 2 dygn). Strö hackad dill, purjoringar och röd lök i botten på en form, lite svartpeppar ovanpå. Lägg på sill i bitar, täck sillen med ett lager av dill, purjo och röd lök. Bred marinaden över. Garnera med dill, purjo och röd lök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben