Kebabgratäng á la Dany!

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Supersmarrig eller rättare sagt mega god gratäng som jag och min man komponerade ihop en söndagkväll (9/11-2008). Vi tog typ vad vi hade hemma i frys och kyl. Helt klart värt att testa.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 300 g kebabkött (fryst skivat typ Ica´s)'
  • 2 pkt bacon
  • 1 kg kokt skivad potatis
  • 300 g spenat (fryst)
  • 1 burk karl johansvamp (eller valfri svamp)
  • 2-3 gula lökar (skivade)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 400 g riven ost
  • 1 l bechamelsås (hemgjord eller köpt)
  • Salt
  • Peppar
  • Mexikansk kryddblandning
  • Instruktioner

    1. Fräs skivad lök och svamp, ställ det åt sidan. Tärna och stek bacon. Skiva den färdigkokta potatisen.
    2. Skiva kycklingfilén på tvären, krydda efter egen smak med salt, peppar och mexikansk kryddblandning. Stek den några minuter, tillsätt därefter det färdigköpta kebab skavet och stek ett par minuter till.
    3. Smörj en stor ugnsfast form. Börja med att täcka botten med bechamelsås. Lägg ett lager skivad potatis, varva därefter med resterande ingredienser ( lök-svamp blandning, bacon, upptinad spenat), lägg hälften av den rivna osten någonstans mellan varven av gratängen. Avsluta med ett lager skivad potatis och resterande ost. Salta och peppra.
    4. Gratinera i förvärmd ugn (200°C) i ca 30 minuter. Garnera med cocktailtomater.
    5. Supergott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben