Supersmarrig eller rättare sagt mega god gratäng som jag och min man komponerade ihop en söndagkväll (9/11-2008). Vi tog typ vad vi hade hemma i frys och kyl. Helt klart värt att testa.
Ingredienser
600 g kycklingfilé
300 g kebabkött (fryst skivat typ Ica´s)'
2 pkt bacon
1 kg kokt skivad potatis
300 g spenat (fryst)
1 burk karl johansvamp (eller valfri svamp)
2-3 gula lökar (skivade)
2-3 vitlöksklyftor
400 g riven ost
1 l bechamelsås (hemgjord eller köpt)
Salt
Peppar
Mexikansk kryddblandning
Instruktioner
- Fräs skivad lök och svamp, ställ det åt sidan.
Tärna och stek bacon.
Skiva den färdigkokta potatisen.
- Skiva kycklingfilén på tvären, krydda efter egen smak med salt, peppar och mexikansk kryddblandning. Stek den några minuter, tillsätt därefter det färdigköpta kebab skavet och stek ett par minuter till.
- Smörj en stor ugnsfast form. Börja med att täcka botten med bechamelsås. Lägg ett lager skivad potatis, varva därefter med resterande ingredienser ( lök-svamp blandning, bacon, upptinad spenat), lägg hälften av den rivna osten någonstans mellan varven av gratängen. Avsluta med ett lager skivad potatis och resterande ost. Salta och peppra.
- Gratinera i förvärmd ugn (200°C) i ca 30 minuter.
Garnera med cocktailtomater.
- Supergott!
Liknande recept
Kommentarer (0)